Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 13:14 - Моята вълнуваща среща с музиката
Автор: vkpotomci Категория: Регионални   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0



Моята вълнуваща среща с музиката 

Живка Бобева, 9 кл.  - клуб „Репортери, ЦУТНТ

„Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия.“

Тези думи на великия Бетховен свързвам не само с  огромната любов към музиката, зародила се в мен още от ранна възраст, но и с музикална школа „Илия Бърнев”, която по –нататък допринесе за  поддържането и  жива.

На 5 декември, ние, членовете на клуб „Репортери”, гостувахме на г-жа Галина Героева – дългогодишен преподавател в музикалната школа в нашия град, чиито ученици са спечелили първите места на много конкурси у нас и в чужбина. Както винаги, тя, заедно със своите ученици, ни посрещна гостоприемно и с усмивка. Срещнах се с едни от най-талантливите деца на Разград и с цялата си душа се потопих във вълшебната атмосфера на музиката. Възпитаниците на музикалната школа ни разказаха най-интересните и забавни случки по време на многото конкурси, в които са взели участие. По думите на младежите разбрах, че музиката за тях е изключително приятно, понякога и доста трудно, но все пак забавно занятие. А г-жа Героева сподели неведнъж, че преподаването на музика и доставя огромно удоволствие, изрази любовта си към работата, свързана с децата и най вече към нашия град, въпреки че родният и град е град Волжск в Русия. След разговора ни с тях, малките музиканти изсвириха любимите си произведения, като някои от тях бяха на известни композитори.  По време на разговора ни малките музиканти изсвириха любимите си произведения, някои от които са на известни композитори.

Така завърши срещата ни с музиката. Бих казала, че това наистина беше една вълнуваща среща, която съживи много спомени у мен, а музиката... Музиката винаги ще бъде част от сърцето ми!

 




Тагове:   Моята,   музиката,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vkpotomci
Категория: Регионални
Прочетен: 93181
Постинги: 67
Коментари: 2
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930