Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 13:10 - Коледното чудо в Център „Емилиян”
Автор: vkpotomci Категория: Регионални   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
0



Коледното чудо в Център „Емилиян”

        

Добрата фея ли извърши чудото?

 

Веселина Йотова – ръководител на клуб „Репортери” и клуб „Образование чрез театър” към ЦУТНТ – град Разград

        

По Коледа стават чудеса. Казват, че каквото си пожелаеш, ще се сбъдне. Децата от Център за рехабилитация и социална интеграция „Емилиян” си пожелаха приятелите им от клуб „Образование чрез театър” отново да им представят коледно шоу, да празнуват заедно с тях и ето - желанието им се осъществи. Водещата, Пипи Дългото Чорапче и клоунът забавляваха публиката от началото докрая. На празника присъстваха манекенка и певица, объркали се в лошите атмосферни условия. Певицата Никол изпълни четири песни. Дойде и добрата фея и започнаха вълшебствата. Тя замахваше с вълшебната пръчица и се появяваха приказни герои. Но не мислете, че празникът мина спокойно и безпрепятствено. От морските глъбини пристигнаха пирати с намерението да попречат на вълшебствата на феята, които не биха се осъществили без помощта на децата. Трябваше да се намерят скритите от пиратите вещи на героите, които не можеха да се появят без тях. Може ли Мечо да съществува без своето гърне мед? Или Червената Шапчица - без своята кошничка? Феята беше безпомощна и отчаяна.  И тези, които и помогнаха, които сътвориха магията заедно с нея, бяха децата. Те намериха скритите предмети и героите се появяваха. Но може би злото бе победено, защото децата си подадоха ръце, защото бяха заедно. Тяхното истинското приятелство, вярата, надеждата и любовта, за които пя Никол,  сътвориха магията. Не е ли приятелството най-голямото чудо на света? Дългоочакваните гости Снежанка и Джуджето Работливко закъсняха, но все пак успяха да уважат децата и да ги зарадват, че Дядо Коледа ще им донесе много подаръци, защото са послушни и преди всичко много добри. Децата танцуваха, забавляха се истински. Директорката, развълнувана, благодари на малките артисти. Тя и всички преподаватели и възпитатели бяха впечатлени не само от прекрасното шоу. То бе на нужното ниво. Но много по ценни са отзивчивостта и човечността, съпричастието и толерантността, обичта и истинското приятелство, които малките театрали показаха и с които стоплиха сърцата на децата от „Емилиян”. По-важни бяха  ентусиазмът и желанието, с които вършеха добро. Защото има ли по- голямо добро от това да даряваш радост и то непринудено и от цялото си сърце? Началото на това прекрасно приятелство бе поставено миналата Коледа. Желанието на децата е то да продължи и да се задълбочи.

 

Ето и участниците от клуб „Образование чрез театър” към ЦУТНТ, които сътвориха вълшебството: 

 

 -  от ОУ „Н.Й. Вапцаров”:  Калина, 4 кл - в ролята на Пипи Дългото Чорапче, Елена – манекенката, Никол - певицата и  Димана - Червената Шапчица– всички от 6 клас;

 

 - от ОУ „Васил Левски”:  Елица – водещата и Ани -  Пепеляшка и двете от 7  клас;

 

 - от СОУ „Христо Ботев”: Жанна, 7 кл. – клоунът; Мехмед, 7  кл. – пират;  Елена - Мечо и Ахмед - Джуджето на Дядо Коледа - и двамата от 3  кл.

 

- От ГПЧЕ „Екзарх Йосиф: Севинч – в ролята на добрата фея; Айсун  – в ролята на Снежанка - и двете са от 9 клас.

 

- От ПГИ „Робер Шуман”: Ашкън и Стилян от 9 кл. в ролите на пирати.

 




Тагове:   чудо,   „емилиян”,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vkpotomci
Категория: Регионални
Прочетен: 93177
Постинги: 67
Коментари: 2
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930