Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 13:27 - Екоакция в парка
Автор: vkpotomci Категория: Регионални   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
0



Екоакция в парка

 

Инициатори са група момичета от клуб „Екотопия”. ЦУТНТ координира изпълнението

 

В ранния следобед на 29 ноември внушителна група млади хора, нарамили лопати и мотики, се събра до пантеона в градския парк. Минаващи граждани се споглеждаха в недоумение – трудно им беше да повярват, че в неделя могат да се съберат на едно място толкова ентусиасти. По лицата на младите хора личеше, че им предстои нещо вълнуващо, а и инструментите ги издаваха. Освен това автомобилът на Държавно горско стопанство – Разград ги очакваше на пътя над пантеона. За по-любопитните веднага стана ясно, че предстои засаждане на млади фиданки в северната част от парка. Оказа се, че и ноемврийският ден е прекрасен както за разходка, така и за общественополезна работа.

 

Инициатори на проявата бяха група момичета от клуб „Екотопия” – Ива, Соня и Симона от ГПЧЕ „Екз.Йосиф” и Симона от ПМГ„Акад.Н.Обрешков”. Центърът за ученическо техническо и научно творчество координира изпълнението.  Ръководството на държавно горско стопанство – Разград осигури специалисти и достави на място 60 фиданки  – явор, ясен, черен бор, ела, махалебка, липа и др. видове. Със съдействието на г-н Тахиров от Дирекция „Стопански дейности и околна среда” в община Разград беше уточнен участъкът за залесяване и бе осигурена  водоноска за дръвчетата. В акцията по засаждането участваха повече от петдесет доброволци, от които 43 ученици, 2 студенти и 4 работещи младежи. Най-многобройни бяха представителите на ГПЧЕ „Екз.Йосиф” – 26 ученици, а останалите бяха от ПМГ „Акад.Н.Обрешков” и ПТГ „Ш.Петьофи” и ПГИ „Робер Шуман”.

 

 

На раздяла младите хора и организаторите си обещаха да се срещнат отново през пролетта, когато ще продължат с грижата за дръвчетата и ще засадят нови в съседния участък. Желанието на всички е да имат реален принос за разширяване на красивия ни градски парк и когато излизат на разходка, да следят как се развиват младите насаждения.

 

 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vkpotomci
Категория: Регионални
Прочетен: 92880
Постинги: 67
Коментари: 2
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031